De vetarme huid

Kenmerken

Wanneer is de huid vetarm?

Denkt u dat u last heeft van een vetarme huid? Als u last heeft van één of meerdere van onderstaande kenmerken is de kans groot dat u een vetarme huid heeft.

  • Zeer fijne, nauwelijks zichtbare poriën.
  • De huid voelt ruwer aan.
  • Een zichtbaar schilferige huid met eventueel kloofjes.
  • De huid is gevoelig.

Oorzaak

Hoe ontstaat een vetarme huid?

Als u last heeft van een vetarme huid, kan dat verschillende oorzaken hebben. Bij een vetarme huid heeft de huid een tekort aan lipiden. Dit leidt tot een droge, ruwe, schilferige huid. Een tekort aan ceramiden is ook een grote oorzaak van een vetarme huid. De vetarme huid heeft niks te maken met talgklieren die te weinig talg produceren. Als er niks wordt gedaan aan de vetarme huid is de kans op vroegtijdige huidveroudering groter. Bacteriën kunnen makkelijker binnendringen in de huid en de kans op pigmentvlekken wordt vergroot.

Voorkomen

Hoe voorkom ik een vetarme huid?

Huidvetten zijn makkelijk oplosbaar, alleen het wassen van de handen met water spoelt ze al weg. Het kan zijn dat de vetarme huid is aangeboren, de huidbarrière is dan van nature zwakker. Probeer niet te lang en te vaak te douchen en let op het voedingspatroon. Zon, airconditioning en temperatuurschommelingen kunnen ook bijdragen aan een vetarme huid. Hier kunt u ook rekening mee houden om een vetarme huid te voorkomen.

Oplossing

Wat helpt bij een vetarme huid?

De volgende maatregelen kunnen helpen bij het verminderen van een vochtarme huid:

  • Niet te vaak en te lang douchen.
  • Gebruik van vitamine A en vitamine B.
  • Gebruik de juiste crème.
  • Drink voldoende water.

Natuurlijk heb ik in mijn salon ook een tal aan behandelingen die geschikt zijn voor de vetarme huid. Maak een afspraak om samen te bekijken wat voor u het beste werkt.

Meer weten over Beauty by Wendy? Klik hier voor meer informatie!

Over de salon

Ervaren wat Beauty by Wendy voor u kan betekenen? Maak een afspraak!

Contact